Uslovi korišćenja

USLOVI KORIŠĆENJA VEB-SAJTA

Ovaj dokument (zajedno sa ovde spomenutim drugim dokumentima) utvrđuje opšte uslove za korišćenje veb-sajta: http://shop.niniabeauty.rs (u daljem tekstu: veb-sajt) i kupovine proizvoda preko veb-sajta.

Postavljanjem, upravljanjem i prodajom preko Veb-sajta rukovodi:

NINA RAKOVIĆ PR KOZMETIČKI SALON STUDIO NINIA BEOGRAD

MB: 66052702

PIB: 112362606
e-mail: info@niniabeauty.rs

(u daljem tekstu: „NINIA“ ili mi)

Molimo Vas da pažljivo pročitate ove Uslove korišćenja veb-sajta (u daljem tekstu: „Uslovi korišćenja“), pre korišćenja veb-sajta. Korišćenjem Veb-sajta smatra se da je korisnik upoznat sa ovim Uslovima korišćenja i da ih prihvata.

NINIA može da izmeni sadržaj ovih Uslova korišćenja, asortiman proizvoda, cene proizvoda, kao i druge podatke koji se odnose na veb-sajt, zbog čega su korisnici veb-sajta dužni da prilikom svake posete pažljivo pregledaju sadržaj veb-sajta. Prilikom korišćenja veb-sajta ili naručivanja proizvoda preko Veb-sajta, obavezuju Vas ovi Uslovi korišćenja. Ako se ne slažete sa Uslovima korišćenja i svrhom i načinom obrade Vaših ličnih podataka molimo Vas da ne koristite veb-sajt. Ako imate pitanja u vezi sa Uslovima korišćenja možete da nas kontaktirati na e-mail adresu: info@niniabeauty.rs.

Korisnički servis

Korisnički servis za podršku kupcima i posetiocima internet prodavnice niniabeauty.rs je dostupan svakog radnog dana u periodu od 09-17h. Kontakt telefon korisničkog servisa je +381 64/3436-363 Vikendom nije dostupan. Sva vaša pitanja van radnog vremena korisničkog servisa možete postaviti slanjem poruke na email adresu info@niniabeauty.rs.

Odricanje od odgovornosti

NINA ne preuzima odgovornost za štetu koju korisnik pretrpi usled: toga što nije pročitao Uslove korišćenja; nemogućnosti da se izvrši kupovina preko veb-sajta iz opravdanih razloga; nemogućnosti korišćenja veb-sajta zbog održavanja, obezbeđenja ili bilo kog drugog tehničkog razloga, kao i usled uskraćivanja pristupa veb-sajtu zbog nedozvoljenih načina korišćenja.

Korišćenje veb-sajta

Podatke (uključujući i Vaše lične podatke) koje nam date obradićemo u skladu sa Uslovim korišćenja, Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti i Obaveštenjem o kolačićima. Kada koristite veb-sajt, slažete se sa obradom Vaših podataka o ličnosti u skladu sa navedenim dokumentima.

Korišćenjem veb-sajta i naručivanjem proizvoda preko veb-sajta, prihvatate da:

  • koristite veb-sajt samo za pretragu i pravno valjane narudžbine;
  • nećete upućivati lažne ili obmanjujuće narudžbine;
  • navedena e-mail adresa, adresa i/ili drugi kontakt podaci koje navodite su tačni, važeći i potpuni.

Naručivanjem proizvoda preko veb-sajta pristajete da NINIA upotrebljava Vaše podatke, kao i da Vas kontaktira u svrhu izvršenja Vaše narudžbine, ukoliko je to potrebno, a u skladu sa Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti. Ukoliko ne navedete sve podatke koji su nam potrebni, nećete moći da  izvršite kupovinu proizvoda. Kada vršite naručivanje proizvoda preko veb-sajta, potvrđujete da ste sposobni za zaključenje obavezujućih ugovora.

Kupovina proizvoda

Prezentacija proizvoda na veb-sajtu predstavlja ponudu za zaključenje ugovora o kupoprodaji proizvoda.  Ugovor o kupoprodaji zaključujete sa NINIA kao prodavcem. Zaključenjem ugovora o kupoprodaji, imate sva prava predviđena važećim zakonima. Naručivanjem proizvoda preko veb-sajta korisnik se obavezuje da izvrši plaćanje NINIA.

Klikom na dugme „prijavi se“ ili „kreiraj porudžbinu“ na zadnjem koraku postupka naručivanja vi ste izdali obavezujući nalog za kupovinu i obavezali ste se da izvršite plaćanje. Posle navedenog u najkraćem mogućem roku narudžbenica će biti kreirana i odmah će Vam biti poslat e-mail koji sadrži sve elemente Vaše narudžbenice.

Dostava

Poručene pakete šaljemo preko dostavne službe Pošta Srbije. Sve pošiljke šaljemo radnim danima u roku od 48h, ako su poručene do 16h istog dana, a ukoliko su poručene nakon 16h šaljemo narednog dana.
– Troškovi dostave
Trošak dostave iznosi 350 RSD. Nakon što je porudžbina obrađena i spakovana za slanje, prodavac predaje paket kurirskoj službi. Prema poslovnoj politici kurirske službe, rok isporuke je od 2 do 5 radnih dana. Plaćanje pouzećem vrši se prilikom preuzimanja robe, tako da je pre plaćanja moguće proveriti kvalitet pristiglog paketa i da li na njemu postoje vidljiva spoljašnja oštećenja.
Upozorenje: Ovi uslovi i troškovi pakovanja i dostave vrede samo za teritoriju Republike Srbije.
– Rok dostave
Sve primljene porudžbine šalju se u roku od 2 radna dana i biće dostavljene u roku od 2 do 5 dana od dana slanja (zavisno od radnog vremena i načina rada kurirske službe). U slučaju da roba ne stigne u predviđenom roku, pošaljite email na info@niniabeauty.rs kako bi preduzeli potrebne mere.
– Ostali uslovi
Kupac je dužan da prilikom preuzimanja proizvoda proveri da li postoje oštećenja kao i da iste odmah reklamira dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno da odbije preuzimanje pošiljke na kojoj su vidljiva spoljašnja oštećenja. Dostavu naručene robe obavlja ekspresna kurirska služba koja vrši prijem, prenos i isporuku pošiljke. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u transportu. Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja robe potpiše otpremnicu ili dostavnicu koju će dostavna služba koristiti kao potvrdu o preuzimanju.

Naručivanje

Proizvode putem Veb-sajta možete da naručite samo elektronskim putem, što znači da je isključena mogućnost naručivanja putem telefona ili pisma. Prethodno potrebno da na Veb-sajtu odaberete proizvode koje želite da naručite. Popunite obavezna polja koja se odnose na Vaše ime i prezime, i na Vašu e-mail adresu, nakon čega je potrebno da odabere polje „Prijavite se“ ili „Kreiraj porudžbinu“. Odabirom navedenog polja, na veb-sajtu ćete dobiti obaveštenje da je Vaša prijava uspešno poslata.

Sledeći korak jeste da ćete od strane NINIA dobiti prateći e-mail kojim ćete biti upućeni na instrukcije za plaćanje i dobijanje Vašeg proizvoda.

Naručivanje preko Veb-sajta je jednostavno, čak i ako nešto pogrešite spremni smo da Vam pomognemo u svakoj situaciji.

Nakon obavljene narudžbine (kao što je u prethodnom delu detaljno opisano), dobićete na svoj e-mail obaveštenje u kome stoje svi podaci o narudžbini. Međutim, ukoliko iz nekog razloga isporuka naručene robe ne bude moguća, NINIA je u obavezi da Vas bez odlaganja o tome obavesti.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime prodajnog mesta niniabeauty.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Nina Raković PR Studio NINIA odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, prodajno mesto niniabeauty.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Cena proizvoda i troškovi dostave

Kupoprodajna cena proizvoda je naznačena na Veb-sajtu pored svakog proizvoda uključuje PDV.

Kupoprodajna cena proizvoda je izražena u RSD i biće naplaćena u valuti zemlje iz koje se vrši plaćanje u protivvrednosti sistema preko kojeg vršite plaćanje.

Kupoprodajna cena proizvoda ne uključuje cenu dostave imajući u vidu da se proizvod dostavlja digitalnim putem.

Izjava o konverziji

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site’.

‘Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.’

Način plaćanja

Proizvode koje ste naručili i želite da kupiti putem Veb-sajta plaćate kurirskoj službi, pri isporuci ili putem platnih kartica odabirom prilikom procesa kupovine. Pošiljku poručenu pouzećem plaćate isključivo gotovinom kuriru koji vam isporučuje pošiljku.

Pravo na odustanak od ugovora na daljinu

U skladu sa zakonom imate pravo do odustane od ugovora o kupoprodaji robe preko veb-sajta bez navođenja razloga zbog kojeg odustajete i to u roku od 14 dana od dana kada je roba  dostavljena Vama, odnosno trećem licu koje ste odredili kao primaoca.

Ukoliko želite da odustanete od ugovora o kupoprodaji robe, koji je zaključen preko veb-sajta, to možete da učinite elektronskim putem i to popunjavanjem i slanjem izjave o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu (dalje: obrazac za odustanak od ugovora)– Takođe, od ugovora o kupoprodaji možete odustati i na drugi nedvosmislen način.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata na adresu NINIA i smatra se blagovremenom ako je poslata u roku od 14 dana od dana kada je roba dostavljena Vama, odnosno trećem licu koje ste odredili kao primaoca.

U slučaju da odustanete od ugovora vi snosite troškove vraćanja robe i dužni ste da u roku od 14 dana od dana odustajanja od ugovora vratite NINIA kupljenu robu.

NINIA je dužna da bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za odustanak od ugovora izvrši povraćaj uplata koje je primio za robu, s tim što može da odloži povraćaj sredstava dok ne dobije robu koja se vraća ili dok ne primi dokaz  da ste robu poslali u zavisnosti od toga šta nastupa prvo.

Kupovinom robe putem veb-sajta dajete izričitu saglasnost da se povraćaj uplate izvrši na Vaš tekući račun.

Obaveštenje o načinu i mestu prijema reklamacija i načinu postupanja po primljenim reklamacijama

Obaveštavamo Vas da reklamacije na robu kupljenu preko veb-sajta možete da izjavite elektronskim putem na e-mail adresu: info@niniabeauty.rs. Prilikom izjavljivanja reklamacije dužni ste da dostavite robu na koju se reklamacija odnosi, zahtev za reklamaciju, kao i račun na uvid ili drugi dokaz o kupovini robe  (kopija računa, slip i sl.).

Po prijemu reklamacije izdaćemo Vam pismenu potvrdu ili ćemo Vas elektronskim putem obavestiti da potvrđujemo da smo primili Vašu reklamaciju, odnosno saopštićemo Vam broj pod kojim je Vaša reklamacija zavedena u evidenciji primljenih reklamacija.

Najkasnije u roku od osam dana od dana prijema reklamacije, pismenim ili elektronskim putem odgovorićemo Vam na izjavljenu reklamaciju. Odgovor će sadržati odluku da li prihvatamo reklamaciju, izjašnjenje o Vašem zahtevu i konkretan predlog i rok za rešavanje reklamacije koji ne može biti duži od 15 dana od dana podnošenja reklamacije.

Dužni smo da postupimo u skladu sa odlukom, predlogom i rokom za rešavanje reklamacije, ukoliko smo dobili Vašu prethodnu saglasnost.

Ukoliko iz objektivnih razloga nismo u mogućnosti da udovoljimo Vašem zahtevu u roku koji je dogovoren, dužni smo da Vas o produžavanju roka za rešavanje reklamacije obavestimo i navedemo rok u kojem ćemo je rešiti, kao i da dobijemo Vašu saglasnost, što smo u obavezi da evidentiramo u evidenciji primljenih reklamacija. Produžavanje roka za rešavanje reklamacije moguće je samo jednom.