Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi kupovine

Opšti uslovi definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranici www.niniabeauty.rs (u daljem tekstu „Internet stranica“).

Subjekti opštih uslova
Prodavac robe na sajtu www.niniabeauty.com koja se naručuje i plaća putem bankovne transakcije ili online je Nina Raković PR Studio NINIA (u daljem tekstu: „Online prodavac“). Kupac robe je posetilac Prodavnice koji odabere barem jedan proizvod, pošalje narudžbinu, pa artikal plati načinom koji odabere prilikom poručivanja.

Proizvodi i cene
Putem Prodavnice kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na Internet stranici, pri čemu proizvodi u svemu odgovaraju pratećim deklaracijama koje su objavljene uz proizvode (u daljem tekstu: „Proizvodi“). Cene na Internet stranici iskazane su sa uračunatim porezom na dodatu vrednost (PDV-om). Iskazane cene su u srpskim dinarima (RSD).

Naručivanje
Proizvodi se naručuju na Internet stranici i nakon potvrde porudžbine isti su neopozivi (osim u slučajevima i po proceduri predviđenom važećim zakonima). Ukoliko Online prodavac nije u mogućnosti da isporuči sve naručene proizvode, isporučiće raspoložive od izabranih proizvoda, o čemu će obavestiti Kupca mejlom (ili telefonom). Potpuna porudžbina se smatra kada je uplata evidentirama i kada Internet prodavac evidentira istu (ukoliko poručujete robu iz inostranstva potpuna uplata i porudžbina je kada uplatite iznos po ceni proizvoda i kurirske službe koja vrši dostavu, i uplatu evidentira Internet prodavac).

Dostava
Naručeni proizvodi od Online prodavca dostavljaju se do ulaza u stambeni objekat kupca. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan da nosi robu do sprata na kojem se nalazi kupac, već do ulaza u zgradu.

Roba se dostavlja na području cele Srbije i inostranstva. Dostava se obavlja putem dostavne službe Post Express, ili DHL-om ukoliko poručujete iz inostranstva. Dostava za zemlje Balkana (Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Slovenija) se može vršiti i Post Expresom gde je cena naznačena na poslednjem koraku porudžbine. Isporuka porudžbine je u roku od 1 do 4 radnih dana. Rok dostave može biti i duži od naznačenog ukoliko naručeni proizvodi nisu trenutno dostupni, ukoliko je kupac izvršio narudžbinu toku vikenda ili državnih praznika, ili u slučaju vanrednih situacija.

Kupac je obavezan da prilikom preuzimanja proizvoda potpiše otpremnicu, koju dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju poručenih proizvoda.

Ukoliko kupac naručenu robu odbije da primi prilikom isporuke na željenu adresu Online prodavac ima pravo da traži nadoknadu poštanskih i sopstvenih manipulativnih troškova.

Cenu dostave snosi je kupac prilikom isporuke paketa u Srbiji. Isporuka u inostrantsvo se vrši DHL kurirskom službom. Cena isporuke DHL službe za dostavu je naznačena prilikom poslednjeg koraka poručivanja na sajtu Online prodavnice, prilikom procesa poručivanja, u vidu iznosa za koji se uvećava cena poručenog artikla od strane Kupca. Cena dostave za zemlje Balkana (Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Slovenija) je naznačena na poslednjem koraku porudžbine.

Rok isporuke
Rok dostave za robu kupljenu u internet prodavnici je 2 do 5 radnih dana. Rok počinje kada kupac izvrši uplatu i kada internet prodavnica evidentira istu.

Preuzimanje pošiljke od strane kupca
Sve pošiljke sa sajta www.niniabeauty.rs  isporučuju se u periodu od 8 do 17 časova radnim danima i subotom. Roba se isporučuje Kupcu lično ili osobi koju je Kupac naveo kao primaoca pošiljke. Kupac ili primalac pošiljke mora se nalaziti na adresi koja je u orudžbenici navedena za isporuku robe u periodu od 8 do 17 časova, radnim danima i subotom.

Ukoliko dostavljanje naručene robe bude onemogućeno zbog odsustva kupca ili druge osobe predviđene ovim Uslovima i ukoliko roba bude morala da se vrati u polazišno mesto Kupac će biti dužan da snosi i troškove povraćaja robe. Robu sa povraćaja, Prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom.

Prilikom preuzimanja paketa Kupac u prisustvu kurira ili poštara vizuelno proverava paket. Ukoliko na paketu ima vidnih oštećenja u obliku pocepanih delova ili nagnječenja, Kupac je dužan da zahteva otvaranje paketa u prisustvu službenog lica. Ako se tom prilikom ustanovi da su artikli oštećeni, službenik kurirske službe pravi zapisnik o reklamaciji. U slučaju oštećenja sadržine paketa, kurirska služba nadoknađuje nastale troškove. Svaku pošiljku kurir će pokušati da isporuči 2 puta. U slučaju da i drugi put niste na adresi koju ste ostavili prilikom poručivanja, kurir će pokušati da vas dobije putem telefona koji ste takođe naveli u porudžbenici. Ukoliko i na ovaj način ne uspe da stupi u kontakt sa primaocem, pošiljka se vraća nama. U tom slučaju Kupac će biti dužan da snosi troškove povraćaja robe. Robu sa povraćaja, Prodavac može dalje prodavati trećim licima, jer se u tom momentu kupoprodaja smatra raskinutom.

Cena isporuke
Troškovi dostave za pošiljke iznose od 350 dinara za teritoriju Srbije u zavisnosti od količine poručenih artikala. Cena dostave u inostranstvu se naplaćuje u skladu sa cenom kurirske službe – PostExport. Cena isporuke PostExport službe za dostavu je naznačena prilikom poslednjeg koraka poručivanja na sajtu Online prodavnice, prilikom procesa poručivanja, u vidu iznosa za koji se uvećava cena poručenog artikla od strane Kupca. U cenu isporuke u inostranstvu ne ulazi i eventualna taksa carine koja zavisi od zemlje iz koje vršite porudžbinu, a koja nije naznačena na sajtu Online prodavnice, jer Online prodavac ne može uticati na visinu takse carine. Cena dostave za zemlje Balkana (Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Slovenija) je naznačena na poslednjem koraku porudžbine.

Zaštita privatnosti korisnika
U ime www.niniabeauty.rs internet prodajnog mesta i Nina Raković PR Studio NINIA obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni koji rade na održavanju internet prodavnice www.niniabeauty.rs (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

Zaštita poverljivih podataka o transakciji
Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.“

Prilikom kupovine u mogućnosti ste da odaberete:
prilikom dostave, pouzećem ukoliko poručujete proizvode na teritoriji Srbije / plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke
platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu
Plaćanje pouzećem

Prilikom odabira plaćanja porudžbine pouzećem, plaćanje vršite prilikom dostave porudžbine, na licu mesta, na adresi koju ste naveli prilikom kupovine na Online prodavnici.

Plaćanje platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu

Plaćanje na našem sajtu pri odabiru načina plaćanja platnim karticama, moguće je sledećim tipovima karticama: MasterCard, Maestro, Visa, American Express.

Povraćaj sredstava
Kupac ima pravo na reklamaciju proizvoda u skladu sa Zakonima Republike Srbije.

Prilikom preuzimanja pošiljke kupac je dužan da u prisustvu kurira proveri dostavljeni paket. Ukoliko na dostavljenom paketu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje, lom) kupac nije dužan da preuzme paket. Online prodavac će o daljem postupku obavestiti kupca u najkraćem mogućem roku.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Internet prodavnica www.niniabeauty.rs tj. Nina Raković PR Studio NINIA je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.

Odustanak od kupovine
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac koji se u smislu navedenog zakona smatra potrošačem ima pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana od dana preuzimanja robe, odnosno odustanak od kupovine.

Troškove transporta prilikom jednostranog raskida ugovora snosi kupac. U slučaju odustanka od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao Obrazac za odustanak, proizvod se više ne može vratiti. Prilikom povrata robe obavezno je vratiti istu u ispravnom i nekorišćenom stanju i u originalno neoštećenom pakovanju. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost.

Ukoliko kupljena roba ne odgovara
Ukoliko kupac nakon probe artikla utvrdi da veličina istog nije odgovarajuća, potrebno je da popuni obrazac koji je dobio uz kupljenu robu Odustanak od ugovora, ili da kontaktira online prodavca na broj telefona naznačen na paketu, ili putem maila navedenog na sajtu Online prodavnice.

Kupac je obavezan da pri kontaktiranju Online prodavca istom prenese broj paketa zapisan pod brojem Ref 1 ili broj za praćenje paketa. Poručeni artikal nije moguće menjati ukoliko je nošen, odnosno prilikom povrata robe obavezno je vratiti isti u ispravnom i nekorišćenom stanju, kao i u originalnom, neoštećenom pakovanju.

Rok za vraćanje artikla je 14 dana od trenutka prijema proizvoda. Transportne troškove snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Obrazac izjave o odustanku od ugovora možete preuzeti ovde OVDE.

Izjava o konverziji u slučaju druge valute
Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

All payments will be effected in Serbian currency – dinar (RSD). The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Serbian dinar according to the current exchange rate of the Serbian National Bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.

Politika reklamacije
Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovete telefonom na broj +381 64/3436-363 ili nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon, broj porudžbine) na adresu info@niniabeauty.rs i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja kutije ustanovili da isporučena roba ne odgovara naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući molimo Vas da u prisustvu kurira proverite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocepani delovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovete telefonom na broj +381 64/3436-363 ili nam pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon, broj porudžbine) na adresu info@niniabeauty.rs i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavestićemo Vas o daljem postupanju.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da postupite na način definisan Pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodavnice koji se nalazi u nastavku.

Robu zajedno sa obrascem „Reklamacioni list“ treba da pošaljete na adresu Nina Raković PR Studio NINIA  (sa naznakom za web shop), Stanislava Sremčevića 19, Beograd, Zvezdara.

PRAVILNIK O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJA PUTEM SAJTA

Član 1.

Ovim pravilnikom trgovac uređuje način, uslove i postupak rešavanja prigovora (reklamacije) potrošača zbog nesaobraznosti robe putem sajta www.niniabeauty.rs i ovlašćenja, obaveze i odgovornosti trgovca u pogledu ostvarivanja prava potrošača na prigovor.

Član 2.

Potrošač, u smislu ovog pravilnika jeste svaki građanin koji putem Interneta na sajtu www.niniabeauty.rs izvrši kupovinu.

Član 3.

Zahtev za reklamaciju može se dostaviti poštom na adresu Nina Raković PR Studio NINIA, Stanislava Sremčevića 19, Beograd, Zvezdara , sa naznakom: Za službu reklamacija.

Prilikom podnošenja zahteva za reklamaciju potrošač je dužan da:

  1. Reklamirani artikal dostavi zajedno sa dokazom o kupovini – računom.
  2. Dostavi popunjen reklamacioni list, koji je moguće preuzeti na sledećem linku – REKLAMACIONI LIST
  3. U reklamacionom listu potrebno je navesti razlog za reklamiranje robe i željeni način rešavanja.
  4. Ukoliko kupac ne dostavi šifru dostave, reklamacija se ne razmatra

Član 4.

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje nadležna komisija. Odgovor na izjavljenu reklamaciju Potrošaču će biti poslat u nakraćem mogućem roku, koji ne može biti duži od 8 dana. Rok za rešavanje reklamacije ne može biti duži od 15 dana, odnosno 30 dana za tehničku robu.

Član 5.

U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane trgovca, Potrošač ima pravo po sopstvenom izboru na:

  1. Zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov, ispravan proizvod ili otklanjanje nedostataka na proizvodu ukoliko je to moguće
  2. Vraćanja uplaćenog iznosa prema priloženom računu, u slučaju kada otklanjanje nesaobraznosti nije moguće. Povrat novca Potrošaču izvršiće se elektronskim putem na tekući račun Potrošača u roku od 15 dana od dana reklamacije.

Član 6.

Nina Raković PR Studio NINIA u čijem sastavu je internet prodavnica www.niniabeauty.rs potvrđuje da je roba koju prodaje u svemu saobrazna sa Deklaracijom kojom je svaki od proizvoda označen.

Član 7.

Reklamacioni postupak potrošač pokreće popunjavanjem Zahteva za reklamaciju koji preuzima u označenom linku u članu br. 3. U obrazac za reklamaciju potrošač obavezno upisuje:
1. svoje ime i prezime,
2. adresu, broj mobilnog telefona i e-mail adresu,
3. oznaku artikla i veličinu (podaci iz računa),
4. kratak opis reklamirane nesaobraznosti,
5. zahtev u skladu sa u skladu sa čl.52. Zakona o zaštiti potrošača,
6. datum prijema robe (datum prelaska rizika na potrošača),
7. broj računa,
8. cenu po kojoj je reklamirana roba kupljena,
9. ugovoreni primereni rok za postupanje po zahtevu potrošača u slučaju opravdane reklamacija, sa kojim se saglasio potrošač,
10. šifru dostave,
11. potpis potrošača

Član 8.

Ovaj Pravilnik stupa na snagu 15.05.2019.